Тези електромобили са изминали стотици и дори хиляди километри из Европа, за да покажат,

...
Тези електромобили са изминали стотици и дори хиляди километри из Европа, за да покажат,
Коментари Харесай

До 2026 г. на всеки 60 километра магистрала в ЕС ще има станция за зареждане на електромобили

Тези електромобили са изминали стотици и даже хиляди километри из Европа, с цел да покажат, че дългите пътувания, които са едно от главните провокации за този вид транспортни средства, са вече вероятни. Шофьорите им се срещнаха в Брюксел по време на среща на европейските министри на превоза.
Пътуването с електромобил постоянно е една крачка напред, само че за нас, които идваме от Румъния, за първи път се опитахме да не вършим никакви проекти. Затова просто карахме като естествен автомобил и при 20-30% батерия започвахме да търсим място за зареждане.
Александру Теодореску, водач

Наличието на станции за зареждане от години е един от главните проблеми за електрическите транспортни средства. Обикновено колите се нуждаят от зареждане на всеки 300 до 400 км, като процесът продължава най-малко 20 минути. Но с идването на забраната на колите с мотори с вътрешно горене в Европейски Съюз до 2035 година Европейската комисия трябваше да откри решение на проблемите с подвижността.

 
Въпросът не е решен. Но от през днешния ден честваме новия правилник за трансевропейската транспортна мрежа, който изисква наложително разполагане на зарядни точки около основните пътища.
Адина Валеан, европейски комисар по превоза

До 2026 година на всяка автомагистрала в Европейски Съюз ще има зарядна станция на всеки 60 километра. Нещо, което ще направи шофирането на електрически коли доста по-лесно.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР